Behendigheid - kynocentrumermelo

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Behendigheid

Cursussen

Behendigheid
Informatie over de cursus:

Behendigheid is afkomstig uit Engeland. In 1977 werd behendigheid daar voor het eerst geïntroduceerd op de Crufts-tentoonstelling. Behendigheid is gebaseerd op de springsport voor paarden. In 1979 is behendigheid in Nederland geïntroduceerd. Behendigheid wordt ook wel “Agility” genoemd.

Bij behendigheid zal de hond een parcours van hindernissen in een voorgeschreven volgorde, foutloos en zo snel mogelijk moeten lopen. De begeleider mag door middel van de stem of met gebaren de hond tijdens het lopen van het parcours aanwijzingen geven. De begeleider mag de hond en de hindernissen niet aanraken. Dus de bedoeling is dat in een zo kort mogelijke tijd met zo min mogelijk fouten, de hond gestuurd door de aanwijzingen van de begeleider een parcours aflegt.

Bij behendigheid worden veel hindernissen (toestellen)gebruikt, die een beroep doen op de snelheid en het atletisch vermogen van de hond. De toestellen zijn te verdelen in (hoogte)sprongen, doorgangen, paaltjes en raakvlaktoestellen. Behendigheid zorgt er ook voor dat de band tussen hond en de begeleider versterkt, hond en begeleider leren van elkaar en begrijpen elkaar. De hond kan zijn energie en behoefte aan beweging kwijt, uiteraard geldt dit ook voor de begeleider, deze zal over de nodige snelheid en conditie moeten beschikken om zijn hond te begeleiden en te sturen.

U kunt bij ons de cursus behendigheid volgen. Bij Kynocentrum Ermelo start u eerst met de basiscursus behendigheid. Hond en begeleider maken in de eerste cursus kennis met de verschillende toestellen, in deze cursus worden de basisprincipes aangeleerd; het aanleren van alle toestellen, het geven van het juiste commando en goede begeleiding van de hond.

Onze cursus bestaat uit 15 lesavonden. In de cursus zit een theorieles verweven. De cursus wordt afgesloten met een door het Kynocentrum georganiseerd examen. De cursist ontvangt een diploma van het Kynocentrum.Na het behalen van behendigheid basis kunt u verder gaan deelnemen aan de cursus behendigheid voor gevorderden.

Toestellen/oefeningen en Reglement Behendigheid

Start cursus: bij voldoende inschrijving

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu